2023-04-21
今日去佐敦拎完野 見到呢間 大鍋口海鮮火鍋專門店 $228加一就可以任飲任食😍 即刻入去試試佢🤣 入到去一睇原來仲可以食左雞煲先🤩 先叫左個雞煲 再揀左湯底 揀好湯底就揀打邊爐嘅野食啦 一睇張紙野食都唔少選擇😬 基本上平時打邊爐會食既野都有😋 跟住就出去拎野飲啦 汽水可樂烏龍茶果啲都唔少選擇 最讚既係有竹蔗茅根水呀🤩 打邊爐必備 即刻揀左呢個👍🏻 拎完野飲雞煲就上枱啦😬 好香呀麻辣味 雞都已經9成熟 煮返熱就食得啦 雞肉都滑同埋好入味 又夠香😋 食完雞煲就開始打邊爐啦 我哋揀左四川麻辣湯底 本身個鍋上枱果陣見到咁紅又咁多辣椒🌶️ 我哋仲驚會好辣 但食落係好滋味 辣得好過癮😬 湯底好香麻味重過辣👍🏻 先上一碟佢送嘅安格斯極品肥牛🤩 油脂分布算唔錯 食落都有牛味~ 我哋叫左好多野食呀🫢麻辣火鍋必點鴨血呀😍好讚👍🏻同埋佢既黑松露水餃都可以一試~ 手切肥手、羊肉片、五花腩、豬頸肉、芋絲、炸芋頭、響鈴,手打墨魚滑、脆鯇魚腩、帆立貝、紅薯粉、油炸鬼 呢啲都係正常發揮呀😋 跟住仲有啲菜 西洋菜好新鮮~豬皮吸左麻辣味好正🤣魚皮都推 好脆好食😋 打完邊爐幾飽都要食返杯雪糕😬 有雲尼拿同朱古力味 我就揀左
入到去一睇原來仲可以食左雞煲先🤩 先叫左個雞煲 再揀左湯底
我哋叫左好多野食呀🫢
麻辣火鍋必點鴨血呀😍好讚👍🏻
同埋佢既黑松露水餃都可以一試~
跟住仲有啲菜 西洋菜好新鮮~
豬皮吸左麻辣味好正🤣
魚皮都推 好脆好食😋
打完邊爐幾飽都要食返杯雪糕😬 有雲尼拿同朱古力味 我就揀左雲尼拿 仲有焦糖醬可以加 呢個好讚🤩
整體來講 呢間大鍋口海鮮火鍋店真係好抵食呀 二百幾蚊食到雞煲又打邊爐 店員服務都唔錯 上菜加湯都好快手 一大班人黎聚餐都唔錯~