2017-09-01 1133 浏览
今次係第三次來呢度食蒸鍋 (前兩次係上一手, 轉了蟹仙後第一次). 轉了叫蟹仙後, 食物同上手都係大同小異, 不過組合/收費就唔同了,今次的餐係328 + 10醬油 + 10%小費 = 372/每人, 價錢比之前來食貴了大約20%,  頭盤海鮮9選5 (包括有石班片, 元貝, 蝦, 蜆, 青口, 象撥仔, 鮑魚仔等),  貴價的如龍蝦, 琵琶蝦就無了, 燉湯/甜品亦無了,  但就變了蒸蟹任食 (有花蟹同奄仔蟹), 如果喜歡食蟹的人應該都會回本的,  而且係每人自選5款, 即係各自揀5款一齊蒸都可以, 甘樣就好靈活了, 而且每款都好新鮮, 點少少豉油已經好好食.然後花蟹/奄仔各一隻, 每隻大約5,6兩重, 唔算好大但有肉又有膏.再來就係蒸菜/牛肉/豬肉/牛丸/馬拉糕, 都係新鮮好食的.第二輪我們點了奄仔/菜/牛丸, 水準一樣飲品係任飲, 但八點去到只有可樂/忌廉/啤酒, 還有自制的桔仔水, 選擇比較少.環境 : 2人去到都係坐4人枱, 唔會逼.招呼 : OK啦, 蒸好之後都好快來開蓋, 見就快清盤了再安排蒸新的.價格 : 每人372算係可以, 但兩個鐘只係剛剛好, 因為只係夠食4輪左右(
再來就係蒸菜/牛肉/豬肉/牛丸/馬拉糕, 都係新鮮好食的.
第二輪我們點了奄仔/菜/牛丸, 水準一樣

環境 : 2人去到都係坐4人枱, 唔會逼.
價格 : 每人372算係可以, 但兩個鐘只係剛剛好, 因為只係夠食4輪左右(海鮮拼盤一次, 蟹兩次, 菜肉一次), 無了湯/甜品有所欠缺
题外话/补充资料: 食物都新鮮好味, 但...醬油 / 粥底超多味精, 食個時唔覺, 返到屋企超口渴, 如果下次一樣無改善, 應該就唔會再去了
2017-08-31