2019-03-22 536 浏览
今日食既系连续四年获米芝莲推荐既清汤牛腩店,唔洗等位,只有三,四枱客人,地方唔算大,装修好有旧香港既感觉,价钱平民贴地。1.招牌清汤腩饭 $55美味指数 : ⭐️⭐️⭐️⭐️佢名就叫清汤,但我觉得似味精汤,牛腩都有牛肉味,肉质适中,唔会过淋又唔会过硬,非常有咬口,一碗大约有七,八块牛腩,萝卜都有四,五旧。2.腩汁淋甜萝白 $16美味指数 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️煮萝卜个汤底非常清甜,唔似有味精,同清汤腩个汤不一样,令萝卜更加清甜,感觉非常健康,一碗大约七,八旧萝卜,赞赞👍🏻3.黑白胡椒煨牛尾 $34美味指数 : ⭐️⭐️⭐️汁会有少少辣,对少食辣既我都不大问题,辣既程度可以接受,重有浓浓既胡椒味,牛尾会有d牛羶味,每碟大约有七,八旧。环境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️服务 : ⭐️⭐️⭐️价钱 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️美味 : ⭐️⭐️⭐️⭐️新仙清汤腩咖哩专门店 (油麻地)油麻地砵兰街37号地舖
1.招牌清汤腩饭 $55

环境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务 : ⭐️⭐️⭐️
价钱 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
美味 : ⭐️⭐️⭐️⭐️
新仙清汤腩咖哩专门店 (油麻地)
油麻地砵兰街37号地舖
黑白胡椒煨牛尾