🎈冰室99 (北角)🔍北角和富道21-53號和富中心地下G16號舖-----係炮台山讀書好多年,雖然唔係住呢區,但一直覺得自己係北角、炮台山一帶嘅半個地頭蟲。點知最近過黎和富中心搵朋友食飯,發現呢度竟已變得好唔同,雖然陌生,不過見到新商場靚咗好多又多咗一眾新餐廳,都為呢區嘅急速進步感到鼓舞。◈咖喱滑雞農夫包 $62:農夫包大大件,非常iGable,咬落酥酥脆脆,帶濃濃牛油香氣,農夫包中央係滿佈芝士嘅咖喱雞件,件件夾起都有拉絲效果,貌甚誘人。味道方面,雞件嫩滑,散發濃郁地道嘅咖喱香氣,咁平民嘅價錢黎講,質素真係係驚喜水準◈美國豬鞍扒配蒜蓉汁 $98 :豬鞍扒肉味頗濃,肉質於柔嫩同結實中取得平衡,入口啖啖Juicy,而扒餐搭配嘅丹麥酥亦外酥內軟,整體都好高質◈法式香草烤焗比目魚扒 $98:三分之二手臂咁長嘅比目魚扒,魚質細膩,魚油豐腴,伴碟薯菜亦香口唔油膩,高性價比,唯一美中不足就係唔係擺喺鐵板上面,比較快凍。◈雞蛋仔 $15:呢個價錢來講,不過不失,表面香脆,中間質地軟綿。
🎈冰室99 (北角)
🔍北角和富道21-53號和富中心地下G16號舖
-----

◈咖喱滑雞農夫包 $62:

◈美國豬鞍扒配蒜蓉汁 $98 :

◈法式香草烤焗比目魚扒 $98:

◈雞蛋仔 $15:
呢個價錢來講,不過不失,表面香脆,中間質地軟綿。