2013-10-12
今晚同爸爸去食峰呢間日本野,幾次嘅水準都一樣keep住,環境乾淨,係值得再去嘅餐廳。😙個人黎講我好中意南瓜,而呢碟煎南瓜無咩特別,屋企都整到,不過不失。🙎唔太中意食蠔嘅我都比呢個吸引到!上面果層鹹鹹甜甜嘅味噌醬好濃好香,但同時唔會遮左蠔嘅味而互相襯托,好味到連汁都舔埋😛。好似我呢啲芝士愛好者一定唔可以錯過嘅芝士薯波!外層香脆,內裡係熱騰騰、融入左芝士嘅薯蓉,足以拉出一縷縷芝士絲。淋上適當份量嘅甜醬、沙津醬,再灑上芝士粉同木魚絲,滋味溶入心扉。😌👍牛舌係一樣偉大發明,加上烘過嘅芥末,本身刻骨銘心嘅攻鼻消失左,淨返清清淡淡嘅芥末味,我先知芥末係禁香口!呢個青芥牛舌好值得試!😋雞翼嘅做法多不勝數,點整亦都好食,而呢款就好少見。塗上醬油嘅表皮烘得微燶,香甜味更突出,加上檸檬點綴,但非常清新嘅味覺享受!☺️最後叫左個煎鵝肝蛋飯,無咩特別,只係將太陽蛋、鵝肝同飯放埋一齊😅。 整體我都好滿意,大家可以一試💁。
整體我都好滿意,大家可以一試💁。