餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-12-10 291 浏览
上星期食完居酒居,念念不忘。今日又去过第二间食过!今日嚟到一样位于澳门逸园中心既「矶野水产」,顾名思义食海鲜为主。我地2人叫左个特撰盛合(含龙虾)。一大盘海鲜嚟到真心吓亲!只龙虾好大只,仲要识郁!仲有扇贝、鲍鱼、赤虾等海鲜!煮法可以自己选择,我地每种整法都试!因为食材新鲜,点整都好食吧!食海鲜之前,先叫枝清酒饮下,餐厅有驻场清酒鉴定师,专业下推介左呢枝铃鹿川大吟酿。非常容易入口,after taste有浓郁果味,配𤆬海鲜好夹前菜先食个和牛他他蓉沙律。生牛肉少食,但唔抗拒,呢个和牛牛味重,但无腥味,加上蒽、洋葱调味,其实好开胃,包紫菜好正矶烧鲍鱼一d都唔靱!非常入味,但又无盖过鲍鱼既鲜味!滨烧就反而原汁原味d,用少少盐调味,食既系原始味道活帆立贝又系极品美食,上图为清酒烧,大大带出鲜味,熟度刚好,口感嫩滑下图就系用牛油黑松露烧既,黑松露香到不得了,比起清酒煮多左份焦香味!好好味!龙虾两食,做身就做刺身,虾头就煮粥。刺身加上黑蟹子,夹埋食好鲜好鲜爽口鲜甜!虾头唔会浪费,加上其他配料煮粥,龙虾味出哂嚟,香甜温暖,冬天食一流烧鳕场蟹脚又系正,蟹脚啖啖肉,真正蟹柳,好奢侈赤虾就用嚟做天妇罗,粉浆
上星期食完居酒居,念念不忘。
今日又去过第二间食过!

我地2人叫左个特撰盛合(含龙虾)。
特撰盛合

铃鹿川纯米大吟酿
前菜先食个和牛他他蓉沙律。
和牛他他蓉沙律
矶烧鲍鱼一d都唔靱!非常入味,但又无盖过鲍鱼既鲜味!
滨烧就反而原汁原味d,用少少盐调味,食既系原始味道
滨烧鲍鱼/矶烧鲍鱼

活帆立贝滨烧
龙虾两食,做身就做刺身,虾头就煮粥。
刺身加上黑蟹子,夹埋食好鲜好鲜
爽口鲜甜!
龙虾刺身
龙虾头粥
烧鳕场蟹脚又系正,蟹脚啖啖肉,真正蟹柳,好奢侈
滨烧鳕场蟹脚
赤虾就用嚟做天妇罗,粉浆好薄,炸得够脆,入面虾肉就好爽口!
赤虾天妇罗
甜品必点呢两款,柚子雪葩原个柚子制造,清甜解腻,酸酸甜甜做甜品好正
柚子雪葩
椰子雪糕就creamy到一个点,椰子好浓好浓,新鲜制造系唔同d
椰子雪糕
果冻用上岩手县果汁,果汁成份高,所以果味重,口感好滑嘟嘟!
岩手县果冻
整体好满意!令人非常满足