2019-03-30 99 浏览
我成日出街食,但好少會介紹,但今日食哩間真係好值得推介,就係位於上環唧魚米家,一聽到個名就估到係魚好出名、的確哩度d魚好鮮甜,特別係魚湯。但係一入餐廳一見到好大個龍蝦poster ,一入到黎就俾佢吸引到 ,所以第一時間叫左先 ,放係台一分鐘就俾大家食哂😂 已經叫左兩隻啦 ,無諗過咁快清哂 ,有人去左toilet番黎問d龍蝦去左邊 。講番哩度最特別係魚湯底嘅米線 ,奶白色嘅魚湯, 唔使自己煲 ,哩度都食到 ,食埋個魚腐 ,入口即溶。西檸雞好多肉好脆,而且飲身一d都唔鞋。由於我地太大食 叫埋個雞煲先 估唔到魚米家都有雞煲食 ,不過真係好辣 ,但好好味 ,因為太好食 ,我覺定叫個飯食多幾塊😆 d雞煲汁撈埋飯度好正 。我地食左好多野,每人至少都叫左兩杯野飲,因為真係好好飲。我地其實仲食左好多野,真係筆墨不能盡錄。睇相。最後食埋個紫薯波波 ,好滿足
西檸雞好多肉好脆,而且飲身一d都唔鞋。
我地食左好多野,每人至少都叫左兩杯野飲,因為真係好好飲。
我地其實仲食左好多野,真係筆墨不能盡錄。睇相。
最後食埋個紫薯波波 ,好滿足
2019-03-29
庆祝纪念