2018-12-16 317 浏览
呢間餐廳我同老公喺佢開張冇幾耐之後幫襯過兩次,兩次都係晚飯時間去。由於每次排隊時間都太長,我地都冇乜意欲再去。今日又諗起佢,趁星期日中午佢12點先開門,我地就去睇下,諗住如果唔使排隊就食。大約12點15分去到,真係有少少運氣喎,即刻就有位。坐低先黎前菜,每人兩片魚生加芝麻醬,餐廳建議食法係先食一塊,留返另一塊加入茶漬飯。lunch唔食得咁多,老公叫左//梅// ($148),我就叫左//竹// ($108)。其實兩個飯既材料都係一樣,包括吞拿魚、吞拿魚蓉、北寄貝、希靈魚、帶子、三文魚子、烏賊、油甘魚、鱲魚,只係份量多少既分別。前面係//竹//,後面係//梅//,可以明顯睇得出兩座山係唔同高度既。首先將wasabi放入豉油,撈埋一齊再倒入魚生同飯度一齊食,wasabi唔會太辣,我感覺係有加入左芝麻粒既,再加埋咸度適中既豉油,魚生好有鮮味,混入柚子皮,飯係暖既,所以夠軟淋淋,加埋一齊實在非常好味,每次食都有in heaven既感覺。食到剩返大約三分一既飯,就加以將飯放入碗度,整成茶漬飯。反而茶漬飯既湯就好似次次都唔同味,之前有一次係wasabi味較重,一次係柚子味較重,今次就wasabi同
大約12點15分去到,真係有少少運氣喎,即刻就有位。

食到剩返大約三分一既飯,就加以將飯放入碗度,整成茶漬飯。
反而茶漬飯既湯就好似次次都唔同味,之前有一次係wasabi味較重,一次係柚子味較重,今次就wasabi同柚子味都唔多覺,係普通既湯咁,不過有個熱湯做終結,都幾滿足。

服務就普普通通啦,企喺sushi bar入面既日本師傅好細心留意周圍既客人,反而兩個女侍應就背住客人傾計,完全無視我地叫佢,每次都係師傅示意佢地先望到我地。呢樣希望會改善。
2018-12-16
午餐