2020-01-09 924 浏览
今晚同少爷响太子食饭,去左始创中心既夏面馆食野,我地已经接近十年无食过夏面馆。仲记得十几二十年前? 在element食第一间的夏面馆,果阵真系觉得好好食,果间的夏面馆感觉好elegant, 装修几清雅。。之后夏面馆忽然开左好几间分店,水准亦差左好多,同element店完全吾同! 我地亦没再帮衬了。始创呢间夏面馆都几迫,d 枱非常贴劲嘈吓! 叫左鲜肉小笼包($38), 个小笼包系多汁的,但系个皮同我面皮一样太厚!!镇江水晶肉 ($55) 呢个水间肉真系好吾掂!!!我本身好钟意食水晶肉,每次去奥海城金满庭都会叫,呢度的水晶肉太硬,完全做不到水晶肉应有的林和软,食完呢度我忍吾住同少爷讲:金满庭做的真系好好食!火腿津白 ($70), 呢个津白做得好林,只系个汁少少咸。排骨担担面($65), 个担担面酱汁做得香浓的,只系面有d过林,我自己喜欢食有咬口的面。猪排ok good , 吾鞋如果肥多少少更好!XO酱炒年糕($68)个XO酱几香口,但年糕片切太厚而且煮得太硬埋单326蚊,餐厅服务系好的,非常多人而且有d迫,但侍应婶婶非常殷勤。但系,今日既夏面馆味道真系差左好多,我好怀念element的夏面
今晚同少爷响
,果间的夏面馆感觉好elegant, 装修几清雅
! 我地亦没再帮衬了。

始创呢间夏面馆都几迫,d 枱非常贴
劲嘈吓!

太厚!!

镇江水晶肉 ($55) 呢个水间肉真系好吾掂!!!
我本身好钟意食水晶肉,每次去奥海城金满庭都会叫
,呢度的水晶肉太硬
,完全做不到水晶肉应有的林和软
,食完呢度我忍吾住同少爷讲:金满庭做的真系好好食!

火腿津白 ($70), 呢个津白做得好林
,只系个汁少少咸。

排骨担担面($65), 个担担面酱汁
做得香浓的
,只系面有d过林,我自己喜欢食有咬口的面。

猪排ok good , 吾鞋
如果肥多少少更好!

XO酱炒年糕($68)个XO酱几香口
,但年糕片切太厚而且煮得太硬

埋单326蚊,餐厅服务系好的
,非常多人而且有d迫,但侍应婶婶非常殷勤
。但系,今日既夏面馆味道真系差左好多
,我好怀念element的夏面馆老店呀!埋单不经意一望,原来第一间夏面馆真系1999
! 原来我地帮衬老店真系20年前。。
果然岁月不留人!

2020-01-09
  • 排骨担担面