2021-12-22 23 浏览
放假去銅鑼灣行街街,午餐食乜好?食乜好?周圍有啲質素嘅餐廳都好多人😖 又係我搵食雷達出動嘅時候啦😼 是日嘗鮮小兵決定試吓「岳川串揚」呢間新餐廳🔍🎈串揚5款套餐(牛)$128美國安格斯牛肉眼、大蝦、日本洋蔥、紫蘇雞胸肉串、半熟流心蛋、雀巢檸檬茶串揚5款都好高質,炸得外面薄脆,內裡鮮嫩。其中最令我驚艷嘅係日本洋蔥和半熟流心蛋!日本洋蔥炸得外脆,裡面仍係爽甜、唔油膩😳 半熟流心蛋好特別,竟然可以外脆,但保留內裡流心又creamy😍🎈串燒4款套餐 $118美國安格斯牛肉眼、燒汁雞翼、煙肉車厘茄、鹿兒島五花肉、無糖可樂串燒都唔錯,肉帶燒烤香氣,燒肉亦唔粗鞋👍🏻 配埋燒汁、七味粉,香口又惹味🤣 🍙鹽醃昆布飯團超級好食❣️飯帶麻油香,口感軟糯,內裡包住鹽醃昆布,有啲鮮甜,令人一食難忘🤩

🎈串揚5款套餐(牛)$128

日本洋蔥炸得外脆,裡面仍係爽甜、唔油膩😳

🎈串燒4款套餐 $118

🍙鹽醃昆布飯團