2018-06-01 1491 浏览
每日喺上环食LUNCH都会遇到选择困难症,因为真系好多餐厅,有平有贵各国菜式三五条街里面已经有齐,但因为工作所限,八成都系食外卖,今次拣左依间。印象中,佢本身系卖沙律同三文治,但似乎转左型,香味吸引左我同同事试下。Chef系一个后生仔,应该系老板黎,亲力亲为。主食材及配菜均分开放置,虽然系基本知识,但好多地方都会放埋一齐,可见此小店有细心位,赞~ 大约等左十分钟,就可以攞返公司慢慢叹~包装好精致,全纸也环保~Set Lunch 包括主菜、配菜、餐汤及饮料。我选择了炆牛肋条配杂菜,老板见我个款为食重俾左D薯蓉我试下~餐汤系素罗宋汤,老板重加左红菜头,健康到呢~ 主角牛肋条入味至极,肉质嫩滑,配上香滑薯蓉,perfect match~ 配菜也用心,有什菌、西兰花同小甘荀,当中小甘荀香甜爽脆~同事的RIBS,睇个样都知好得,下次试下先~苹果汁作结~必再回头~小店加油~!

包装好精致,全纸也环保~

同事的RIBS,睇个样都知好得,下次试下先~
苹果汁作结~
必再回头~小店加油~!
2018-05-21
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 炆牛肋条