我最唔钟意坏人饭碗,但系呢间真系唔爆料唔得,千祈❌千祈❌千祈❌唔好去西贡嘅「米咖啡」咖啡$100几$200一杯,咖啡店内一个人都冇,都唔俾我坐咖啡枱前张吧枱,佢话因为我无一星期前book。我问系咪有客嚟紧,佢话唔系,不过就系要book。成个Menu写到懒深奥,什么青豆乜豆物豆,乜炒物炒,完全唔明。你问佢,佢一副专家口吻,讲完一大堆嘢嘅意思系「讲你都唔明啦,stupid orange 😒」比着平时嘅我,已经即刻起身出门口,但系𠮶日唔知做咩,觉得真系未见过咁差嘅例老板,真系想试吓佢可以去得几尽。结果系! 我当然做咗silly seven, 全程虐待我,唔准用手机,算!当你想顾客认真享受,但系你又唔同人交流,唔够人饮。佢手冲咖啡时,我企起身远距离望下,佢叫我坐翻低,佢话你见唔见到我喺吧枱前边啲「栋」咗啲版,就系唔俾你哋睇。我话我对咖啡有兴趣,只系想了解吓点冲,佢话你只系入嚟消费冇权睇我点整,消费者唔系大晒!「X$y@z;!7…..」 我心里真是爆了很多粗,开间懒专业嘅嘢,如果真心对咖啡有Passion,应该好开心遇到有兴趣嘅顾客。佢竟然全程以虐待顾客为傲😡可能自己物业,完全唔明点解可以做咁多年。我一生人,从来未遇过咁差嘅经验,亦系第一次出埋店名写劣评。其实件事已经一段时候前,但系谂返,𠮶种嬲仍然散不去,呢位老板虐待顾客嘅能力,真系地上至强。😡😡😡