餐厅: 大家樂
资讯:

2016-10-12 369 浏览
跟朋友行街,想食边炉,但去任食又太多,总有间系左近既大快系列系口痕友既选择。去到排队,见到有个阿婆插队拎住钱问个收银姐姐有无咖哩饭卖,收银姐姐语气不太好讲咗句:「都话无阿。」唔知个阿婆系咪日日问,但当时打咗个突,之后收银姐姐脸色就一直不太好。之后,又俾错咗火锅。虽然我知人真系太多,但真系需要注意下,或请多个人好波。牛豚火锅$59酱料得鼓油,自己去酱料吧拎,可幸选择算多而且充足。牛肉5块左右,不过不失,浅尝足够。豚肉比较鞋口,不算多,带少许肉香。沙嗲汤底,无咩香味,底料有白菜腐皮,店员会过来加汤。菜盘,鸟冬,栗米算甜,其他不过不失,没新奇的东西,但已经足够。冻柠檬姜可乐$11/2姜味不算辣,加上可乐意外的配,而且感觉比较健康。一个人食足够饱,价钱也不算贵还可以慢慢食,算不错。不过后尾去箱拎多个碗, 点知只只都有污垢更夸张仲有米粒,实在拎唔落,如果有下次,我会选人少或去另一间。

之后,又俾错咗火锅
虽然我知人真系太多,但真系需要注意下,或请多个人好波。

牛豚火锅$59
酱料
酱料得鼓油,自己去酱料吧拎,可幸选择算多而且充足。
牛豚火锅-牛
牛肉5块左右,不过不失,浅尝足够。
牛豚火锅-豚
豚肉比较鞋口,不算多,带少许肉香。
牛豚火锅-沙嗲锅
沙嗲汤底,无咩香味,底料有白菜腐皮,店员会过来加汤。
牛豚火锅-菜盘,鸟冬
冻柠檬姜可乐
冻柠檬姜可乐$11/2

姜味不算辣,加上可乐意外的配,而且感觉比较健康。

2016-10-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
牛豚火锅-菜盘,鸟冬
冻柠檬姜可乐