2021-09-02 106 浏览
Weekday 同屋企人食完个午餐想叹杯嘢饮网上 search到呢间网红店,就谂住试吓嗯。。少伏2:00去到被告知要等半个钟可接受嘅~~网红店ma其实如果质素OK嘅话等耐少少都无妨等待途中有位食客走咗出嚟食烟 听到我同屋企人嘅对话 然后推介呢间店啲意粉好食其实啲相系吸引嘅 不过可惜当时已经食完午餐 只系想饮杯嘢吹吓水 入返正题 值得一赞系环境几好feel 够晒复古除此以外已经谂唔到有咩好赞每人要求消费$100,逼住要叫嘢食用餐时间限时90分钟,但系我杯嘢饮连埋个蛋糕差唔多等左半个钟先上齐,唔明点解蛋糕要咁耐先上到叫左杯latte 普普通通 不过不失 冇乜咖啡香味Aftertaste 带有啲果酸味 我就钟意nutty d嘅到个黑糖焙茶戚风蛋糕,性价比低可能本身我唔太好食甜嘢,加上有黑糖原故,我自己就觉得个蛋糕偏甜咗少少(屋企人唔觉),焙茶味刚好,蛋糕松软,整体冇乜特别,冇想继续食落去嘅欲望,$58唔太值,可能因为见到网上太多人赞佢,对佢期望比较大,试完有少少失望屋企人叫咗杯牛油果沙冰同花茶,牛油果沙冰卖相一般,奶味偏重导致牛油果味道唔出 ; 花茶都冇乜特别整体来讲,感觉麻麻,唔会enco
Weekday 同屋企人食完个午餐想叹杯嘢饮
网上 search到呢间网红店,就谂住试吓
嗯。。少伏
2:00去到被告知要等半个钟
可接受嘅~~网红店ma
其实如果质素OK嘅话等耐少少都无妨
入返正题 值得一赞系环境几好feel 够晒复古
除此以外已经谂唔到有咩好赞
每人要求消费$100,逼住要叫嘢食

叫左杯latte 普普通通 不过不失 冇乜咖啡香味

到个黑糖焙茶戚风蛋糕,性价比低

整体来讲,感觉麻麻,唔会encore

等候时间
30 分钟 (堂食)