2021-01-08 1336 浏览
自从疏乎厘班戟的热潮在香港兴起后,J.S.Foodies 一直都是人气店,加上海港城的coupon优恵,每次去都系一条长长的人龙,但都无阻我朝圣的决心。😆🙌🏻🙌🏻J.S.Foodies系日本品牌,主打美式Burger同Pancake🍔🥞。我哋今次试咗两款Pancake,分别系Black Tiramisu Pancake(意式芝士蛋糕黑班戟)、Kiseki Pancake(士多啤梨蓝莓香蕉班戟),两种的风格十分不同。😯🌟 意式芝士蛋糕黑班戟三层黑班戟朱古力味浓,但食唔到Tiramisu味,班戟上的是忌廉同朱古力碎。班戟质感偏欧式,比较结实,食落好干。如果想食松软班戟的话,我不太推荐这个。😞🌟 士多啤梨蓝莓香蕉班戟三层原味班戟配忌廉同水果,我比较喜欢呢个质感,班戟松软湿润,有蛋香牛油味。水果分量无吝啬,感觉好轻盈。😋🌟J.S.迷你汉堡塔主食叫了迷你汉堡塔,一碟有三个迷你汉堡包,分别是牛肉、鱼肉和鸡肉。个人最钟意牛肉汉堡,肉质鲜嫩而且充满肉汁。🐮🐟🐣伴碟的粗薯条份量比汉堡包仲要多😂,但炸到外脆内软好好食,一条又一条好快就食完。最后叫咗两杯特饮作结,不过不失,我反而几钟意佢哋免费嘅薄荷柠檬水。

🌟 意式芝士蛋糕黑班戟
意式芝士蛋糕黑班戟

🌟 士多啤梨蓝莓香蕉班戟
士多啤梨蓝莓香蕉班戟

🌟J.S.迷你汉堡塔
J.S.迷你汉堡塔

Caramel  Frappe
Cookie  Fraape
最后叫咗两杯特饮作结,不过不失,我反而几钟意佢哋免费嘅薄荷柠檬水。😌

餐厅装修系走轻工业风,有日系简约嘅感觉,环境舒适,几适合同朋友食饭。如果唔使排咁耐队嘅话都会再试。👍🏻
士多啤梨蓝莓香蕉班戟
J.S.迷你汉堡塔