2021-09-16
婆婆珈琲屋👵🏻Grandmama Cafe☕️終於來到呢排大熱既婆婆珈琲屋打卡😝果然係充滿日本氣氛既珈琲屋 🇯🇵主打食物有三/四/五品料理客人可以因應食量點餐相當細心👍🏻前菜有自家製漬物啤酒柚子蘿蔔漬冷菜暫時有4款選擇山賊汁雞卷/馬鈴薯沙律/胡麻菠菜/清酒糖心蛋熱菜暫時有7款選擇蒲燒鰻魚/照燒雞扒/婆婆咖哩/二色薯餅/金平牛肉/辛口明太子手羽/黑醋唐揚雞另外還可以四選一款飯團🍙或烏冬八品料理🍱 🎖🎖🎖🎖擺碟跟餐具相當搶眼!!每款餐具明顯是用心挑選!食物雖然是簡單的日本家常菜色但絕對感受到用心製作有在家的感覺。前菜是有驚喜的蘿蔔漬出面一般都是較酸小編很小會全部食哂!但今次婆婆加入左啤酒和柚子,令蘿蔔漬酸甜適中還帶有柚子既清新味道。清酒糖心蛋流心控制很剛剛好!不會是用蘭王蛋吧😚薯仔沙律也是我家中常便的料理之一味道都不錯丫。之後熱菜最愛充是金平牛肉,蓮藕入味之餘夠脆口!牛肉煮得又唔韌好食!飯團揀左富士山明大子飯團🍙成座富士山咁得意得來又好味。飲品富士山特飲🗻睇落成個富士山咁完全諗唔到係咩來😂飲落有蝶豆花&白朱古力奶泡Mix既特飲打卡必點!婆婆杯茶-蘋果🍎有淡淡酒香,味道酸酸甜甜幾醒胃甜品昭和布
Grandmama Cafe☕️
山賊汁雞卷/馬鈴薯沙律/胡麻菠菜/清酒糖心蛋
熱菜暫時有7款選擇
另外還可以四選一款飯團🍙或烏冬
八品料理🍱 🎖🎖🎖🎖
擺碟跟餐具相當搶眼!!
每款餐具明顯是用心挑選!
食物雖然是簡單的日本家常菜色
但絕對感受到用心製作有在家的感覺。
前菜是有驚喜的蘿蔔漬
出面一般都是較酸小編很小會全部食哂!
但今次婆婆加入左啤酒和柚子,
令蘿蔔漬酸甜適中還帶有柚子既清新味道。
清酒糖心蛋流心控制很剛剛好!不會是用蘭王蛋吧😚
薯仔沙律也是我家中常便的料理之一味道都不錯丫。
飯團揀左富士山明大子飯團🍙
成座富士山咁得意得來又好味。
飲品
富士山特飲🗻
睇落成個富士山咁完全諗唔到係咩來😂
飲落有蝶豆花&白朱古力奶泡Mix既特飲
打卡必點!
婆婆杯茶-蘋果🍎
有淡淡酒香,味道酸酸甜甜幾醒胃
甜品
昭和布丁🍮
焦糖布丁固然好味又Q彈!
重點上面粒酒味車厘子就係我童年既味道,充滿著回憶🥺
沖繩海鹽。富士山🗻
富士山形海綿蛋糕配鹽鹽地甜甜地既海鹽味雪糕,亦係打卡必備之選!每日限量供應😆