2024-09-21
前排朋友生日想食鐵板燒🎂我第一時間諗起帶佢去尖沙嘅「秋田鐵板燒刺身專門店🍁」, 開左18年,我相信大家都唔陌生有聽過佢地名,最近師傅仲會喺鐵板上寫祝福語&砌靚靚公仔比客人打咭影相,啱晒鍾意食好野同打卡嘅朋友仔啊😋🩷!今次叫左秋田二人前套餐,我地兩個都食得好飽好開心,因為除左師傅整得好好味之外,呢到待應嘅服務都好貼心,令你成餐都好舒適可以開心同朋友暢談👭🏻季節沙律🥗蔬菜新鮮又開胃,開左個靚頭🫶🏻魚籽鵝肝蒸蛋蛋滑如絲,帶著鵝肝的濃郁香氣,魚籽的鮮口感更添風味🩷鮮活時令龍蝦🦞龍蝦肉質鮮甜,彈牙可口,配上沾滿龍蝦汁嘅多士真係意外驚喜🤤原隻鮮活南非鮑魚鮑魚肉質厚實,煮之前都仲不停郁好新鮮,加上佢秘製忌廉汁同海帶,每一口都令人陶醉,回味無窮🤭季節時令海鮮🍣今次叫左時令三點刺身,佢嘅拖羅油脂分佈均勻,入口即化,可惜只有一舊🥲香煎頂級鵝肝🪿外脆內嫩,濃烈的鵝肝香味撲鼻而來,點埋旁邊的醬,口感令人讚嘆!鹿兒島霜降和牛薄燒卷🐮肉質滑嫩,油花分布得恰到好處,薄燒嘅牛肉卷住蒜片,享受口感的層次感鹿兒島霜降和牛厚燒🐮厚切的和牛肉,煎至剛熟,咬落去肉汁四溢,食肉者嘅天堂啊😚🥩秋田炒飯🍚米飯粒粒分明,炒埋其他新鮮的
季節沙律🥗
蔬菜新鮮又開胃,開左個靚頭🫶🏻
魚籽鵝肝蒸蛋
蛋滑如絲,帶著鵝肝的濃郁香氣,魚籽的鮮口感更添風味🩷
鮮活時令龍蝦🦞
龍蝦肉質鮮甜,彈牙可口,配上沾滿龍蝦汁嘅多士真係意外驚喜🤤
原隻鮮活南非鮑魚
季節時令海鮮🍣
香煎頂級鵝肝🪿
鹿兒島霜降和牛薄燒卷🐮
鹿兒島霜降和牛厚燒🐮
厚切的和牛肉,煎至剛熟,咬落去肉汁四溢,食肉者嘅天堂啊😚🥩
秋田炒飯🍚
米飯粒粒分明,炒埋其他新鮮的配料,一碗看似簡單嘅料理都可以整得咁好食😍
炒野菜
龍蝦清湯🦞
睇住師傅將整個龍蝦完全運用,頭中的汁都用埋黎煲湯,龍蝦的精華在每一口中全面展現,湯底清淡且不失鮮味,係我最鐘意嘅一道菜!
精選甜品
💰 每位$888另收加一