2021-05-30
安平燒肉 📍旺角好耐冇食燒肉放題 前晚就同朋友食生日飯 揀咗呢間好出名嘅安平燒肉😆我地咩到想試,所以就叫咗最貴嘅澳洲M5和牛吃到飽套餐🤣🤣 用手機落單,好快就送到,而且冇漏單👍🏻👍🏻 店員先送四條牛舌芯,好彈牙,一啲都唔韌,有得encore就好😢 之後就試咗M5和牛,比較多油脂,入口即溶,唔錯😝 個人最鍾意牛板楗,牛味香濃而且好厚🤣 另外黑椒洋蔥牛舌都唔錯😝 豬肉方面試咗梅花肉、豬大腸同五花腩,豬大腸燒到金黃好好食😋 五花腩都唔會好肥,推介😎海鮮仲有牛油帆立貝同海蝦,每隻都好新鮮,蝦肉爽口彈牙,帆立貝大大隻,充滿牛油香🤤🤤 可以encore多幾次😆小食方面叫咗花椒排同炸蚵卷,呢兩樣出面都比較少食到,推介👍🏻👍🏻 最後甜品可以揀Häagen-Dazs 雪糕或者檸檬愛玉,食到好滿足🥰