2023-07-07 29 浏览
青衣城二期的這間台灣滷味店經常都大排人龍,聽講他的台式滷味十分正宗,價錢亦都非常合理。而裝修好像台式大排檔,很有特色,主要做外賣,而店舖裏面有幾個座位,也方便客人可以店內進食。豬三樣飯$68大大的豬手十分吸睛,一啖咬落去充滿骨膠原,而滷水味濃郁,軟硬度適中,超級好食!豬耳非常爽脆,滷水亦十分入味,飯上面鋪滿肉燥,伴隨香菇,味道特別好食,要來餸飯真係食到唔停得口!胡麻醬手撕雞撈冷麵$46天氣熱食冷麵就最受歡迎,雞絲軟滑份量足,配上麻醬味道一流,而且麵質彈牙唔會太腍,我很滿意!黑糖薑母仙草+$12套餐加$12就有這碗黑糖薑母仙草,食完濃味嘅滷水,食一碗清甜仙草實在舒服不過,黑糖不會太甜,感覺非常清新,加上黑白涼粉,滑嘟嘟清甜好味套餐包飲品,我揀了冬瓜茶,平時比較少見,味道清甜下火,配襯滷味一流!而家店舖做緊優惠,可以scan QR code落單享有八折,做會員更加有優惠,我都入咗會方便下次再幫襯!

豬三樣飯$68

胡麻醬手撕雞撈冷麵$46