2021-05-24 89 浏览
呢间系观塘牛头角区嘅人气餐厅😛 所以我同咗朋友去食 叫咗个二人餐👯‍♀️ 二人餐($548)有沙律前菜、汤、主菜(可以拣一份扒类同一份pasta)同埋甜品加多两杯餐饮🥂凯撒沙律🥗餐厅已经为每片罗马生菜🥬沾上凯撒沙律汁 上面仲有啲巴马臣芝士 够晒香😆餐汤-椰菜花薯仔汤薯仔同椰菜花打碎 饮落几杰身😗质感带啲薯仔蓉feel 再加奶油捞埋一齐就滑身啲❣️主菜-Striploin上菜时已经好香 我叫咗五成熟 颜色几粉嫩 冇任何血水 仲有靓靓煎扒纹😍 食落牛扒唔硬 几香牛味 仲有啲炭香添🤓主菜-香辣茄汁鱿鱼墨汁意粉呢一个意大利粉开胃 因为佢除咗辣汁之外 仲有啲蕃茄系入边 辣度适中 又香口😋 意粉仲有好多鱿鱼🦑爽口 份量又多甜品-雪糕泡芙跟餐会准备咗两份甜品 咁我就将其中一份改做苹果挞 雪糕泡芙入边系有朱古力雪糕🍦 好硬正同好结实 泡芙正常 上面仲有啲忌廉添 份量唔算话太大件 做饭后甜品都唔错🤪苹果挞 (+$44)跟餐嘅关系 只需加半价价钱就可以换购苹果挞 苹果挞挞皮薄身 酥皮都觉得好香脆😎 而中间系一个云尼拿雪糕球 冰热共融 苹果片甜甜哋 几好味🍎

凯撒沙律🥗

餐汤-椰菜花薯仔汤

主菜-Striploin

主菜-香辣茄汁鱿鱼墨汁意粉

甜品-雪糕泡芙

苹果挞 (+$44)