2021-06-06 43 浏览
今日黎到观塘一间人气cafe食饭,地点对我黎讲稍远,接近观塘码头。但系听闻经常都full,又会排长龙,所以就特意入黎试一试佢。餐前面包系又弹牙又香既酸种面包,斋睇面包已经令我对佢有好感,而且个酱带蒜香,好好食。龙虾蟹肉香草沙拉有半只龙虾,体积唔算大,但胜在煎得香,而且够新鲜,肉质爽口弹牙。蟹肉沙律加左牛油果蓉,番茄粒,三文鱼子,再加上少少调味,基本上呢几样都系我钟意食既野,无得事输~日落后贝莉丝的诱惑呢杯特调既重点系bailey同奶,再带espresso既味道,earl grey味会弱少少,酒精感唔强。但有一个特别既地方,就系佢有一粒干玫瑰花系面,一路饮其实就会一路闻到好香既花味,同时有味觉同嗅觉既享受~乌干达 Mzungu Project突然想饮手冲,所以我就点多左呢个我无乜点见过既豆。我反而觉得佢黑糖同朱古力味比较重,跟住就系士多啤梨同奇异果味~都几好饮。

龙虾蟹肉香草沙拉

日落后贝莉丝的诱惑