🌎九龙香格里拉大酒店 小编系2月寿星女 朋友为我庆祝生日 预订左酒店staycation 酒店服务质素好好 职员有礼貌 环境优雅 房间布置空间较大 打卡好地方 食物质素都有水准 带比我一个惊喜又开心既一日▫️tiramisu生日蛋糕(推介)原来生日有蛋糕送架 仲系我最钟意食既tiramisu 蛋糕质地幼滑 食落去甜滑而且有一阵阵香浓咖啡味 手指饼浸透咖啡 口感入口即化 好正 湿度啱啱好 表面可可粉甜度适中 整体唔会太甜 真系好好食!唔知有冇得买呢?▫️Café Kool享用自助晚餐🍰甜品甜品选择多 大部份都好味 特别钟意食相片show 出黎个几款 另外仲有雪糕同即叫即整疏乎厘 两者一齐食 好好味 🥩熟食(和牛鹅肝推介)和牛鹅肝真心好食 师傅即叫即煎 和牛7、8成熟 食落去d汁慢慢渗出黎 好香 肉质鲜嫩 唔会太硬 食完一旧又一旧 好正 鹅肝方面 师傅系厚切既 口感温润柔滑 好正 表面煎过少少 所以好香浓🦪海鲜有生蚝同龙虾 生蚝即叫即开 师傅开得几好 唔会有壳碎 同埋好快手 味道会偏咸 比较重海水味 同埋细只既 龙虾方面 肉质鲜嫩 橙红色虾膏好多 口感弹牙 好正 但后一批龙虾就差左🍣刺身刺身
🌎九龙香格里拉大酒店

▫️tiramisu生日蛋糕(推介)

▫️Café Kool享用自助晚餐
🍰甜品

🥩熟食(和牛鹅肝推介)

🦪海鲜

🍣刺身
刺身选择比较少 只有三文鱼 墨鱼 鱿鱼 吞拿鱼 三文鱼系新鲜 唔会好干身 脂肪比例平均 其他都一般般

▫️豪华阁享用自助早餐
睇住无敌大海景食早餐 真系好舒服 仲有少少阳光射入黎 心情舒畅 早餐有menu点餐再有出面自助吧 好丰富 我地点左牛排餐加芦笋 芦笋系幼苗 食落去好鲜甜 爽口 牛排都好正 肉质鲜嫩多汁 出面吧台食物好丰富 有乳酪 牛角包 生果 芝士 火腿等 真心唔错 好新鲜 面包料好精致 美味 仲点左班戟 呢个不过不失

💵人均消费:$825
✨环境卫生:8/10