2018-05-26
之前都有喺附近食嘢 講起日本嘢 同一棟大家一定會食過炸豬 但係望上啲 都有好正既日本嘢食㗎今日又係因為朋友推介 去左試食呢間二樓既日本嘢 細細間 每張檯都有木板間隔 私隱度好充足 於是同朋友傾計傾得好開心 首先黎到就上左三個跟lunch set既 小菜 個沙律正正路路 加左芝麻醬所以幾好食 菠菜正路 碗蒸蛋好滑呀 唔知道係咪加水加高湯先可以蒸到咁滑~ 碎吞拿魚飯 份量好大 唔單止係飯好多 而且吞拿魚碎都好多 啲壽司米好好食 搞到好欲罷不能 唔想浪費一粒米 吞拿魚碎好多好滿 吞拿魚打到好碎 同之前食既比較 比較好入口 唔會咁快濟 因為好多魚脂都打碎埋 感覺可能無咁漏 不過相對地 口感就無咁豐富啦 落左啲紫菜 有補返少少口感 唔錯唔錯最後食飽飽 waitress姐姐就自動幫我地收拾好 送左哈密瓜俾我地食 正路啦 飯後水果是最好的~~~~
沙律/菠菜/茶碗蒸蛋
碎吞拿魚蔥飯