2021-05-04
今天約左朋友去她將軍澳新居,地方及景色都好美,樓下附近還有些食店,環境衛生非常乾淨。靜中帶旺,只須行5-8分鐘就可以到達將軍澳站。傾到7點左右我們就在附近食晚餐,餐廳叫亞洲薈正在試業中,我們叫左:生牛肉船粉 $58:牛肉剛好少少生,浸在熱湯上就剛剛熟,入口鬆軟又有濃濃牛肉味,滑lulu河粉吸入上湯,即是變成一碗非常好味的牛肉粉。蒜蓉炒雜菜 $78:當晚雜菜是西蘭花和生菜,蒜泥瀑得得香而且仲非常之多,喜歡食蒜頭的你就一完要來試下啦!菜炒得好有鑊氣,生菜又青綠又爽口,西蘭花剛好不會太硬,味道就剛好。南瓜忌廉雜菌意粉$88:這個南瓜忌廉汁好夠,南瓜溶解在每條意粉,而意粉吸左南瓜和忌廉汁,又香又滑非常好味,上面還有一些卜卜脆蟹子作點綴,有得睇又好食,今晚的晚餐好滿足。😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++