2015-11-26 2975 浏览
趁D仔今日放早,走入观塘工厂大厦觅食!真系孤陋寡闻,原来而家既工厂大厦都不再工厂,有好多隐世美食 六点几时间尚早,我地系第一枱客,所以无订位都照食可也!一坐低侍应就推介左几款餐牌无既时日推介,连价钱都话埋你知 睇完一轮,决定点个是日推介之鷄软骨棒拼墨鱼咀($48)、是日优惠之买一送一盐烧帆立贝($38)、不少得的创意卷物:金龙卷($85)同富士山($85) 第一次食烧既墨鱼咀!虽然无炸既食得咁过瘾,但都几有咬口。鷄软骨棒就系正常既鷄软棒😂唯一配既汁略微甜左少许盐烧帆立贝卖相好靓!所以一到就食,唔记得影相 再一次,个汁浓味左少少。虽然唔算好鲜甜,但$38买一送一黎讲,👌👌富士山(牛油果、蟹柳、鳗鱼、脆片)!卖相 脆片原来系薯片!好新奇有趣!蟹柳堆到成坐山咁高,食起上黎好开心 鳗鱼味唔太重,但食到淡淡既牛油果味~个人认为酱汁够哂,唔加豉油食会好d!金龙卷(芝士、炸虾、三文鱼)!对於A仔呢款芝士怪,系无咩芝士味 但炸虾够脆!三文鱼上面配左个疑似千岛但又唔系千岛酱,好好!虽然唔系话好靓既三文鱼,但系切得厚都几有口感。整体黎讲食物尚算可以,而服务态度简直系一流呀 开头被安排坐一张

盐烧帆立贝卖相好靓!所以一到就食,唔记得影相
富士山
富士山(牛油果、蟹柳、鳗鱼、脆片)!卖相
金龙卷

整体黎讲食物尚算可以,而服务态度简直系一流呀
开头被安排坐一张二人枱,但好快就有侍应主动拍多张枱俾我地
因为未有太多客,俾我地坐得舒服d,食得宽敞d。期间仲不停添茶,自动自觉收碟,好有礼貌。超级美味又讲唔上~但一大班朋友去既话应该几抵食!值得一试!

2015-11-25
富士山