🇬🇧Mandarin Afternoon Tea☕️
 因为款式有点多,所以👩🏻‍🌾简略讲讲有边样系觉得好食嘅,等各位小鸟胃的女士们参考下😆🥪Sandwiches❇︎泡菜牛肉火箭菜三文治
泡菜少少辣,加埋牛肉少少肉汁同清新火箭菜,少刺激的嚟又几好食!🌶
👩🏻‍🌾虽然唔太中意食火箭菜,但系味道唔会好明显,融合得好好,朋友都觉得特别得嚟,夹埋一齐又几好食~
🍄Hot savory❇︎法式蘑菇松露酥皮盒热的咸点得一款,分开放在另一个小碟。松露味一早已香气扑鼻,酥皮酥脆🧈,加上细细粒已砌碎的蘑菇,松露爱好者要为佢预留位置呀!🍄
🌸Desserts❇︎1963文华芝士饼
香浓芝士味,质地细滑,但系食落又唔腻,👩🏻‍🌾上次自助餐食完就念念不忘,好欣赏😍🌸Desserts❇︎黑芝麻绿茶牛油曲奇🍪黑芝麻同绿茶味平衡得好好,先尝到黑芝麻味再到绿茶味,啱晒唔中意食太甜嘅朋友~另外朋友就觉得黑加仑子云呢拿慕斯蛋糕几好味,出面比较少见到呢个选择。🌼Scone❇︎传统松饼文华最出名嘅就系松饼同独有的玫瑰果酱,当然系必必必食!🤩玫瑰果酱渗出淡淡舒服的花香味,配上牛油香松化又唔干的松饼~虽然真系食一个都好饱,但系实在好好味的原
🇬🇧Mandarin Afternoon Tea☕️

🌸Desserts❇︎黑芝麻绿茶牛油曲奇🍪
黑芝麻绿茶牛油曲奇
黑加仑子云呢拿慕斯蛋糕
🌼Scone❇︎传统松饼
文华最出名嘅就系松饼同独有的玫瑰果酱,当然系必必必食!🤩玫瑰果酱渗出淡淡舒服的花香味,配上牛油香松化又唔干的松饼~虽然真系食一个都好饱,但系实在好好味的原故最后都系食哂😂

松饼

🍵Drink🍵茶款选择多到有啲头痛😫最后拣咗个名睇落最似其他地方饮唔到的茶款~Taste of legend~

✨真系几饱,当日食完连晚餐都食唔落✨
✨听闻长期full booking,要预早几个月book位,有幸得朋友邀请先食到💕~✨
✨价钱上的确偏高,但系特别日子的确可以考虑吓✨
✨款式未必同今次一样,仅供参考✨

服务就一定好好,staff都好有礼貌。环境方面,今次安排咗室内偏入位置,所以打卡影相的话就无近窗位置咁靓但系都ok既~如果想坐近窗位可能要book位时同职员先说明啦~
2022-09-10
庆祝纪念