餐厅: 饮茶
资讯:

2020-05-01 898 浏览
吃过”饮茶”一次,那个可爱的包点”睇住流奶”叫人印象难忘,好味,而且玩味浓,老实说,咁可爱,女士同小朋友就一定锺意。老公未来过,自然就要带下佢过黎,平时佢会成日带我去食嘢,今次等我带返佢未食过嘅地方。好多餐厅都有特价menu,连饮茶都不例外,今日第一日假期就试咗呢个自选套餐。先有两菜有口水鸡,七彩茄子同木耳选择。汤品有几种,海鲜东蓉羹和鲜茵冬蓉羹用唔使加钱,如果你要选择炖汤或者椰皇老鸡就要加钱,不过我极力推介椰皇老鸡,用一个椰子炖鸡汤,好清新好甜。点心有虾饺、烧卖、鹌鹑蛋烧卖、透明波波和菠菜鲜虾粉果你拣,全部都系水准之上。我觉得最精彩嘅,反而系各种小炒,全部都系多过二人份量,水煮辣牛同水煮鱼辣鱼都系好正,我非常锺意嘅菜式,平时我都唔系好辣,但系我觉得呢个好得。怀旧虾多士都非常精彩,另外我都好锺意辣蚁粉丝。当然不能错过蔬菜,有芥兰,金银蛋时菜,菜苗同四季豆俾你拣,食乜就悉随尊便。最後甜品当然要拣”睇住流奶”,可爱得嚟又好味,又唔会好heavy。两个人嚟饮茶,又唔使茶钱,每人$148可以食到好饱又可以食到饮茶嘅首本名菜,咁抵点会唔黎。

先有两菜有口水鸡,七彩茄子同木耳选择。

怀旧虾多士都非常精彩,另外我都好锺意辣蚁粉丝。