2018-05-27
早幾日同老婆二人世界去嘆放題, 朋友推介大喜屋, 又走去試下。刺身係必食嘅, 今次叫了三文魚, 油甘魚, 劍魚腩及鮑片 4 款。三文魚勁新鮮有口感, 油甘魚嘅香味令你回味無窮, 劍魚腩肥美, 鮑片好鮮甜, 要比個 like 燒香草羊鞍十分美味, 少少羊酥味都沒有, 老婆平時唔食羊肉, 今次竟然破例食咗。雪花牛肉鍋又係好食, 有牛肉, 冬菇, 蔬菜, 蛋。牛肉唔肥唔靭,配以幾款蔬菜, 絕對食得健康。鹽燒雞軟骨好惹味, 細細串, 連食幾串都唔過份。牛油帆立貝壽司,鰻魚壽司, 和風黑椒香蒜牛肉壽司多特别, 味道各有千秋。天婦羅蝦炸得外面香脆, 蝦味十足食落感覺又唔會太亁。食咗咁多嘢已經好飽, 所以簡簡單單叫了少少甜品, ㄧ人ㄧ杯嘅雪糕, 朱古力杯, 桂花椰汁糕, 牛乳布甸, 榴槤糯米糍, 芝士餅, 仲有馬卡龍, 馬卡龍唔算好甜, 啱我口味, 比起其他店舖嘅馬卡龍係甜到漏, 我真係唔欣賞。
鹽燒雞軟骨好惹味, 細細串, 連食幾串都唔過份。
天婦羅蝦炸得外面香脆, 蝦味十足食落感覺又唔會太亁。