2016-01-12 627 浏览
一年后因过黎同朋友叙叙旧,朋友家住西环,因为我钟意食蟹,所以又选了百味鲜,店铺无咩变到,都算干净,希望食物依然能保持到水准~订左位,所以唔使等位。啲嘢食黎到就顾住食,无影咁多相,但依然好味,另人回味的味道,同朋友叙叙旧,食餐好既,人生一乐也。蒜香冻螺,好入味,个汁好特别,食唔出系咩汁,有啲甜甜地,但又唔系exactly 甜,有陈醋既味道,连啲蒜头我都食埋,一啲都唔辣好味 ,食个阵都见到好多枱有叫。蒜容西兰花,买相几好,蒜头香而不苦,有镬气,西兰花爽口,火喉控制得好好,因为我最怕食到啲炒到淋晒好似烩熟左既西兰花登登登,主角登场啦,我既最爱,蟹~~~~ 呢个辣味年糕蟹真系无得顶,只蟹好大只,啲肉好实净,尤其系只蟹钳,差唔多有我四只手指咁大只,职员话只只都咁大,大约斤四到斤六到,所以佢地系以只计,上枱时热辣辣的,味道唔算太辣,岩岩好,啲韩式年糕吸晒啲汁,长条型个只,烟烟轫轫,好咬口,连啲配菜洋葱唐芹都好入晒味,岩晒我口味。 另外仲叫左一个葱烧龙趸球,龙趸系一片片,应该系鱼腩部位,所以无骨,岩晒我地呢啲唔识"轮" 骨既人,加埋京葱,好香,龙趸方面份量都算慷慨,以138 个价钱黎讲都
店铺无咩变到,都算干净,希望食物依然能保持到水准~
订左位,所以唔使等位。

蒜香冻螺
,食个阵都见到好多枱有叫。
蒜容炒西兰花
辣味年糕蟹
登登登,主角登场啦,我既最爱,蟹~~~~

另外仲叫左一个葱烧龙趸球,龙趸系一片片,应该系鱼腩部位,所以无骨,岩晒我地呢啲唔识"轮" 骨既人,加埋京葱,好香,龙趸方面份量都算慷慨,以138 个价钱黎讲都叫抵食。

总括黎讲,味道同招呼都能KEEP 到~

题外话/补充资料: 地方比较细
2016-01-05