2021-05-20 17 浏览
四季良晨 Cafe Mikoo 由于最近大爱食台湾嘢,所以又揾咗一间台湾餐厅食晏!入到餐厅就feel浓厚嘅书卷味,由于坐喺书柜隔离,喺等嘢食嚟嘅时候就拎咗本书嚟睇🤣当然 攞咗出嚟就梗系要完整无缺咁放翻原位啦 本身谂住睇下书消磨下时间 点知啲嘢食好快就到 就梗系快啲趁热食!餐厅有播到耳熟能详嘅台湾歌听听下都忍唔住喺度唱,所以都几chill几relax,想放松吓食个晏不妨嚟呢度叹下🙈#117红烧牛筋三宝面(红烧汤) $69呢个面可以话一次过满足晒你3个愿望!净系叫呢面都唔会闷,啲牛肚牛筋牛腩真系好味😋同出面嘅面档有得比!而且我叫左红烧汤,令到个好味程度又上升左!中意食红绕面嘅一定唔可以错过!#卤水猪手饭定食上汤浸时菜 $68想食饭又想饮暖笠笠嘅汤所以就嗌咗呢一个定食,猪手嘅份量啱啱好,平时食开好惊猪皮上面会有猪毛,但呢一个唔觉有,食落有啲肉地几唔错下。食嘅时候配埋汤嘅菜食就唔会话太干,食完都好饱下😬#台式蛋饼(肉松)+地瓜薯条 $36呢一个其实系Tea set,本身谂住当小食嚟食,点知地瓜薯条真系好饱,同一般薯条唔同,食落好结实同埋感觉健康啲,冇乜油腻感,搭配埋肉松蛋饼咸咸地 真系好食😋不
四季良晨 Cafe Mikoo

#117红烧牛筋三宝面(红烧汤) $69

#卤水猪手饭定食上汤浸时菜 $68

#台式蛋饼(肉松)+地瓜薯条 $36
呢一个其实系Tea set,本身谂住当小食嚟食,点知地瓜薯条真系好饱,同一般薯条唔同,食落好结实同埋感觉健康啲,冇乜油腻感,搭配埋肉松蛋饼咸咸地 真系好食😋不过今次冇叫到豆浆,如果叫埋成个set一定好正😏,嚟食嘅朋友不妨试吓咁样嘅配搭🥳

#芝士奶盖桂花乌龙茶 $23
最近唔想饮太甜嘅嘢饮 见呢一个喺店内推介嘅饮品所以就试吓 真系几惊喜😮佢嘅桂花乌龙茶系用茶包,饮落好浓郁 唔会淡。有啲人可能会觉得奶盖太咸 但咁样嘅配搭用乌龙茶冲淡咗少少奶盖咸味啱啱好,清凉之余又creamy 搞到我最近好钟意饮呢款嘢饮🥴🤤

#百香果QQ绿茶 $17
平时都几中意百香果,酸酸地好开胃!而且平时饮开珍珠奶茶试下新野都好嘅。百香果同绿茶真系绝配!平时唔饮绿茶嘅我都完全接收到,配理啲QQ嘅系椰果真系好好饮。如果食野有少少留饮一饮呢杯即刻解晒🤤

💘小小个人评分(Total:10)

😋味道:8
💲价钱:8.5
✨环境:8
🕺服务:8

🔆人均消费:~$100

———————————————————————

📮将军澳 贸业路8号 新都城中心二期UG楼 UG051F号铺(宝琳地铁站B1出口)
ShopUG051F , UG/F , MCP Central , 8 Mau Yip Road , Tseung Kwan O (Po Lam MTR Station Exit B1)

🕚营业时间:星期一至日 07:30- 21:00

☎️营业电话:3422 8388
2021-04-01
等候时间
2 分钟 (堂食)
  • 台式蛋饼(肉松)+地瓜薯条
  • 芝士奶盖桂花乌龙茶