2019-11-23 619 浏览
惯左每日一杯咖啡 以前贪方便 通常会去连锁咖啡店而家就不了 所以会周围去发掘小店朋友介绍九龙湾工业区有间小小嘅咖啡店 主要卖咖啡 bagel同沙律Cafe位于megabox/零碳天地附近 唔算难揾一打开门 入到去已经闻到浓郁嘅咖啡香面积比想像中细 得两张枱同另外一张长櫈但系店舖装潢简约 木系嘅装饰好温和 感觉舒服😌而且店员友善有礼貌 会同客人倾计我地叫左lunch set 大约$68包一个bagel/沙律 加杯$35嘅咖啡 可以加钱转其他点解系黄店❓可以睇返佢哋ig 成日都有参与罢工 而且有表态 立场清晰👍🏻-🥯Chicken & Wasabi Mayo BagelBagel外皮少少脆 入面就比较软身 口感烟韧有咬口鸡系暖暖地 唔鞋口 有几大块沙律菜份量慷慨 新鲜爽口唔苦重点系个酱❗️Wasabi味好出 系𠮶种辣得黎惹味 食完会唔够喉嘅感觉 讲起都想食翻个🥴-🥯Pastrami Guacamole Bagel因为麻麻地牛油果 所以走左牛油果酱熏牛肉系冻啲 加埋厚厚嘅cream cheese 令成个bagel食落内层好滑无咁干身-🥯Salmon Bagelcream cheese份量恰到好

惯左每日一杯咖啡 以前贪方便 通常会去连锁咖啡店

因为麻麻地牛油果 所以走左牛油果酱
🥯Salmon Bagel

cream cheese份量恰到好处 唔会太腻
而且比起熏牛肉 cream cheese同清新嘅三文鱼更夹
好钟意呢度个bagel 仲可以外卖 有黑芝麻 绿茶 焙茶 芝麻洋葱味等等
☕️Iced Cappuccino (+$7)

好大杯 咖啡味浓厚唔酸 奶好顺滑 最好既系佢有oat milk 适合vegan/lactose intolerant嘅人
☕️Dirty Latte (+$7)
卖相吸引 同其他咖啡一样 奶味香浓 同咖啡嘅苦涩平衡得啱啱好
其实想去好耐 不过成日好多人 而且早排佢地罢工
lungo咁黄 而且小店经营唔容易 一齐去惩罚佢🤓
  • Chicken  Wasabi  Mayo  Bagel
  • Dirty  Latte