💙九龙湾 企业广场💙 又有好西食😍之前经过几次都好想试呢间 次次见个场full哂同例牌有人排队 今日早少少Lunch Time就出发过去虽然已经有人排队 around 10人🤔不过排咗15mins 已经可以入座啦!啲野食掂ssss 食得又睇得😍佢果个系 #alldaymenu 前菜首有 #杂菜汤 同 #柚子沙律 选择#软壳蟹蟹肉拌饭 $98卖相👍🏻 只软壳蟹都几大只🦀个饭方面 做到好似蛋包咁 个蛋上面配有蟹肉 同应该系加咗啲明太子酱 味道不错😋呢个值得 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼(贪心嘅我 若果可以再多啲蟹肉就好啦🥰)#煎慢煮西冷扒配薯菜沙律 $148店员好贴心咁问要5、7成? 仲会温馨提示系碟上,唔系铁扒上 等你拣熟度时啱心水啲~熟度控制得唔错 块扒够牛味 肉质亦不错 口感几好🤤薯条系粗薯条 所以食薯条都好full 不过呢款薯条 #iloveit 饮品方面都好有惊喜🤩🤩#奶酱啡 $48 (跟餐+$24)冇错 我系俾佢个名吸引!(当然 本身我都钟意奶酱多、花生酱西多士呢类食物啦~)睇个名以为会系好甜嘅signature coffee 点知🤯⋯⋯一上枱 花生酱味🥜好浓郁 会见到杯底位置较深色 应
💙九龙湾 企业广场💙 又有好西食😍
今日早少少Lunch Time就出发过去
虽然已经有人排队 around 10人🤔
不过排咗15mins 已经可以入座啦!

啲野食掂ssss 食得又睇得😍
佢果个系 #alldaymenu

前菜首有 #杂菜汤 同 #柚子沙律 选择
前菜

#软壳蟹蟹肉拌饭 $98

卖相👍🏻 只软壳蟹都几大只🦀
呢个值得 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼
(贪心嘅我 若果可以再多啲蟹肉就好啦🥰)

#煎慢煮西冷扒配薯菜沙律 $148
煎慢煮西冷扒配薯菜沙律

熟度控制得唔错 块扒够牛味 肉质亦不错 口感几好🤤

饮品方面都好有惊喜🤩🤩
#奶酱啡 $48 (跟餐+$24)
奶酱啡

冇错 我系俾佢个名吸引!
(当然 本身我都钟意奶酱多、花生酱西多士呢类食物啦~)
一上枱 花生酱味🥜好浓郁
会见到杯底位置较深色 应该系花生酱
搅匀再试一啖 😍😍一啲都唔甜
饮落嘅微甜 系靠杯边加咗嘅朱古力酱
所以杯咖啡饮落 反而系带有点点花生咸香 有喜出望外嘅感觉 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼

天然蜂巢咖啡 $48 (跟餐加$24)
呢个本身以为系americano + 蜂巢
上到枱 原来唔系😅😅
分开三parts espresso + 蜂巢 + 热鲜奶 几精致

先将espresso 加进鲜奶 然后再加进蜂巢+蜂蜜
真系一旧旧蜂巢 见到个颜色比较淡 都知系天然🐝
天然蜂巢咖啡

搅匀后饮啖 味道未至于好惊喜 不过成件事好清香 过程仲带点玩味🤣🤣

今餐好满足 终于明白点解会keep 著有人排队 而且值得一排😋😋

=====================
#coti #coffeetime #西式餐厅 #新蒲岗 #九龙湾 #咖啡 #必食之选
#hker #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互赞 #nofilter

2021-12-01
等候时间
15 分钟 (堂食)
煎慢煮西冷扒配薯菜沙律
奶酱啡