2023-07-13
平時係九龍城搵食多數都會揀泰國菜, 不過我見呢間餐廳門面非常有日本居酒屋既design~ 氛圍感拉滿~ 前菜揀左 粒粒面豉青瓜, 口感比較特別 係我地平時我地食嘅既miso 濃縮版, 而且以粒狀,帶口感 配青瓜 清爽feel 之後就係最愛刺身系列 伊佐木刺身,(原條上) 擺盆非常靚! 而且原條上 , 整個盆都擺滿刺身! 食慾大增!呢個刺身係偏淡身! 都食得出 刺身本應該有的鮮甜. 如果配清酒的話! 建議不要太辛口! 熏雙酒也可以襯托魚鮮味!之後係鹽燒吞拿魚腩筋. 雖然係用鹽燒~ 但魚的口感都很好! 魚食得出席新鮮~ 師傅把個味道調為偏淡d! 如果想要再濃味d ! 我諗可以一開始 講比師傅聽之後就係佢地推薦既 煙燻雞翼擺盆上黎時候, 依然係用炭hit 緊! 其實聞落去! 個味道非常出! 用黎配酒 一流!最後暖下個肚! 黎左個 白魚湯魚都係整條上! 真材實料! 湯算比較清甜! 價值不貴~ 抵玩