2020-03-19
🔆九龍城通常都係來食泰國菜,原來都不乏日式店🕞輪後時間🕤餐廳開門時間係18:00,因為Book左19:00,來到一陣就有位,餐廳盡量安排4人台都係兩人坐,避免食客坐太近👍🏻👍🏻🌟推介食品🌟1️⃣ 蟹三味 (限定丼)$238丼飯包含了松葉蟹腳,松葉蟹肉,香箱蟹肉(深色少少)非常足料,鋪滿左成會飯,材料新鮮日本運到香港,鮮味十足,入口爽甜,有海水味👍🏻配搭鮮檸檬大大提升蟹肉鮮,份量好足,飯面頭重有蟹籽,鍾意食蟹既朋友唔好錯過🤤2️⃣ 北海道帆立海老丼 $178丼飯包含了火魚炙帆立貝,牡丹蝦,赤蝦同甜蝦,蝦肉彈牙,帆立貝厚切😋不過女士食落可能會覺得有點多飯,所以餐廳貼心安排可以揀200克飯代替3️⃣ 炸芝士年糕 $38皮薄,芝士軟心又唔會太痴牙,質感有少少似糯米糍,主要應該系火喉時間控製得好先有甘好效果👍🏻💡溫馨提示💡有自助味噌湯提供,不過記得搖晃先好浸呀🥰漁吉海鮮丼專門店地址:九龍城衙前圍道84號地下A鋪好味 😋😋😋😋😋賣相 👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️價錢 🏦🏦🏦🏦✨餐廳環境✨:餐廳佈置日系裝飾🇯🇵🧑🏻🍳侍應服務🧑🏻🍳:服務員態度友善,會提供iPad 比客人,唔洗估估下個餐系咩有圖有
🌟推介食品🌟
1️⃣ 蟹三味 (限定丼)$238
2️⃣ 北海道帆立海老丼 $178
3️⃣ 炸芝士年糕 $38
💡溫馨提示💡
有自助味噌湯提供,不過記得搖晃先好浸呀🥰
漁吉海鮮丼專門店
地址:九龍城衙前圍道84號地下A鋪
好味 😋😋😋😋😋
賣相 👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️👱🏻♀️
價錢 🏦🏦🏦🏦
✨餐廳環境✨:餐廳佈置日系裝飾🇯🇵
🧑🏻🍳侍應服務🧑🏻🍳:服務員態度友善,會提供iPad 比客人,唔洗估估下個餐系咩有圖有真相
🔆總結一下🔆:用料新鮮,味道好,今次兩個人試唔到好多菜,下次會來試埋個龍王丸🐲,太吸引😋😋😋