2019-11-05
將軍澳中心商場裝修後第一次去行街,見到開左唔少食肆,仲開左間金田家拉麵,聽聞喺日本九州好出名,見時間尚早,未到晚市時間,餐廳唔多人可以唔洗等位,就入去試吓呢間拉麵!可能係平日,而且我地未夠6:30已經入座,所以餐廳內未有其他食客,自己㨂位坐,坐得好寬敞,又夠靜(早食飯最大好處係唔洗等位😂)員工好有禮貌好有笑容,上餐速度都快,餐具同地方都好整潔!我叫左一碗濃豚骨拉麵,追加溏心蛋同芽菜,老公叫左一碗黑豚拉麵,追加溏心蛋同粟米,我地另外叫左個芝士年糕小食,同2杯特飲!餐飲方面,我叫果杯士多啤梨特飲好好味,唔會太酸,老公叫果杯巨峰特飲,我試左啖,覺得淡左少少,老公就覺得味道啱啱好適中!拉麵方面,濃豚骨拉麵個湯真係好濃郁,拉麵硬度適中,唔會太林,保持口感,溏心蛋好好味😋芽菜相對普通左少少,下次會叫第二樣!芝士年糕熱辣辣上枱,唔會好油,芝士味夠,又唔會太漏,都幾好味!
員工好有禮貌好有笑容,上餐速度都快,餐具同地方都好整潔!