2022-04-25
食物款式都算多選擇,有新鮮飛機貨,雞係用日本雞種,我推介菜式係長過筷子既燒雞翼👍🏻,師傅霆鋒式既灑鹽方法,再燒到外脆肉嫩,直得用少少時間等待。前菜漬物有驚喜,醃蘿蔔配上芝麻,加醃牛蒡同醃蕎頭爽脆,非常開胃。日式凍番茄🍅師傅送既小食,估佢唔到超甜,多汁!小食燒鱈魚骨- 配酒唔錯,燒到好香脆!海膽有兩款-加拿大同日本,我選擇在日本海膽,好新鮮。池魚🐠刺身,師傅會有個特製酸汁去點配,唔喜歡可以用新鮮即磨既wasabi , 另外師傅仲介紹可以加海鹽既食法,各有所好。生蠔刺身-新鮮壽司🍣- 壽司醋飯我覺得係靈魂,配搭唔同既材料,變成唔同味道,但唔係間間都有靈魂,溫度軟硬度好重要,食得出新鮮,師傅既誠意有,整體好食。燒白鱔-肉質夠晒肥美👍🏻鍋燒烏冬-湯底夠味,日本雞肉🐔好食,配一件天婦羅🍤,烏冬煙韌彈牙。日本黑豚肉🐷炒飯-有鑊氣😆並唔係撈飯,係真係炒出黎既飯。流心蛋薯仔沙律🥗- 我屋企老人家好欣賞,一個人食晒成碗, 味道唔錯👍🏻好鍾意去日本食野,除在係喜歡食物質素,最主要日本人嘅熱誠服務態度,係香港往往你俾錢,都只係會食到日本既食物質素,但得到係無靈魂既服務。 好多謝鎧軒,今晚既用餐係慶祝屋企
日式凍番茄🍅師傅送既小食,估佢唔到超甜,多汁!
小食燒鱈魚骨- 配酒唔錯,燒到好香脆!
海膽有兩款-加拿大同日本,我選擇在日本海膽,好新鮮。
生蠔刺身-新鮮
燒白鱔-肉質夠晒肥美👍🏻
日本黑豚肉🐷炒飯-有鑊氣😆並唔係撈飯,係真係炒出黎既飯。
好鍾意去日本食野,除在係喜歡食物質素,最主要日本人嘅熱誠服務態度,係香港往往你俾錢,都只係會食到日本既食物質素,但得到係無靈魂既服務。 好多謝鎧軒,今晚既用餐係慶祝屋企人既生日,令我哋感受到你地既熱誠,每個細節都好用心做,仲專登幫我地係生日蛋糕上增添色彩,走既時候每位員工都帶有笑容講拜拜,成件事令我哋感覺到返在日本既感覺!