2021-01-25 346 浏览
今日特登揸车去咗火炭好出名嘅地道大排档食晚餐。於是,想OpenRice睇吓有啲咩值得推荐食吓,所以就带咗佢嘅乳鸽,鸡粥,同埋我嘅最爱椒盐鲜鱿。首先,讲吓佢嘅乳鸽,好少地方嘅乳鸽可以令到个乳鸽嘅味道渗到入去啲肉入边,而且肉嘅质地亦都一啲都唔鞋,加埋龙龙嘅乳鸽香味,呢碟乳鸽简直攞满分。再者,讲吓佢嘅鸡粥,粥底有浓浓嘅鸡味再配合埋佢嘅鸡件可以话系又食又拎,加上粥底10分够料。食到有啖啖的饭粒系入边令到口感更加丰富。最後,就梗系主角椒盐鲜鱿啦,鱿鱼食得出系好新鲜嘅鱿鱼而唔系啲冷藏冰冻,摆咗好耐嘅鱿鱼,再加埋椒盐味,可以话系10分野味。因为呢碟椒盐鲜鱿我食咗三碗白饭,哈哈!