2009-07-23 167 浏览
好记得细细个既时候, 每逢星期六放学牙妈都会约埋一班师奶, 带我同d同学仔去jollibee食野同, 玩 ,而果班女人就会o系度吹水, 去jollibee对于小时的我好重要, 因为有得玩, 有得食, 又好开心, 一次过满足晒我三个愿望, 但系唔知几时, 佢好似消失左咁, 全港冇晒佢既迹影, 有次偶然俾我o系中环既内街俾我揾番佢, 当然要带埋我既另一半去食下, 入到去, 见到大班菲藉人就预左, 去买野食果阵, 唔知下层都有counter, 结果o系上面等买野, 点知上层厨房劲细, 员工效率劲慢,等左劲劲耐, 先有得食, 叫左个白菌汉堡牛扒饭, 两件炸鸡, 吞拿鱼批试, 虽然等左好耐, 但食左块牛扒之后觉得等几耐都抵, 好juicy, 好重牛肉独有既香味, 咬落去d牛油流落个口度, 充满成个口腔, 再配一啖好多汁既饭, 简直绝配, 劲劲劲好味, 再试下个吞拿鱼批,虽然冻左, 林左, 但都好好味, 想信岩岩炸起会更好味, 到果两件鸡, 佢俾左一碗汁for点鸡食,劲正, d鸡新鲜炸起, 好正, 另外仲有个薯条, 但就好普通, 不值一提, 但唯一不满的地方系佢个冇弹性既餐牌, 搞度全部散叫咁滞, 先食到想食既野.
白菌汉堡牛扒饭
炸鸡