2019-12-24 20 浏览
尖沙咀食肆多數唔曬,唔係三步一間,係兩步都幾乎有一間, 尖沙咀出咗名食肆多嘅,呢次行到厚福街盡頭,新開一棟大廈喺街, 新樓上落都方便啲,層層都係食肆 ,上到11樓,日本料理, 環境都算都算清幽 ,坐叫咗幾款。醫下個肚仔先,兩個人先嚟池魚刺身,甜甘蝦一盒,馬刀貝浜燒 ,帆立貝味噌蟹甲羅燒,岸久廚師精選丼一客,結帳人均500, 日本料理差唔多啦!池魚刺身鮮味無窮一片片並唔係薄片,係有厚肉切嘅片,所以呢個食得非常滿意。甜甘蝦一客一人都食四五隻,而且自己剝蝦,清甜可口,新鮮美點好想繼續食落去呀。馬刀貝浜燒 ,帆立貝味噌蟹甲羅燒一盤上嚟,幾樣各自特色,燒完一樣食一樣,原來有啲,唔同嘅呢幾味分別燒起上嚟,各有另有一番風味。岸久廚師精選丼一客呢個丼,都幾有特色,我哋都食得好開心,而且仲未試過食得咁過引,食完真係好想返尋味。

池魚刺身

甜甘蝦一客

馬刀貝浜燒 ,帆立貝味噌蟹甲羅燒

岸久廚師精選丼一客