2020-11-15 1425 浏览
年年都会同frd一齐庆祝生日~因为大家都一样系天蝎宝宝🥰本身谂住去食pizza点知两间都无位🥺仓猝之下就拣咗呢间!去到既时候发现好耐之前有食过hahaa.一入门口就会见到有黑板写佐今日既special menu~大家简果阵可以留意下😚而主打有意粉同pizza🙆🏼‍♀️.▫️泰式冬荫公香辣肉碎薯团🥔 $138+$20😋👍🏻:👅👅👅.2/5分本身佢Menu上系宽面,我哋就加$20转咗薯团🙈一上枱唔算特别香,份量还好,入口时味道好似冬荫公汤浓缩版,辣嘅程度好似平时冬荫功咁,都几特别🌶但面团方面就比较失色,本身以为会更吸味,但质地唔够弹性,而且太散,可能发酵得唔够🤔同埋份量相对地有啲少.▫️蒲烧鳗鱼温泉蛋米仔粉 $178😋👍🏻:👅👅👅.4/5分又系好大条鳗鱼呀😍😍仲铺佐紫菜同芝麻~即刻感觉好日式😂但食落有啲多骨😶同埋真系第一次食米仔粉!!几得意~~有啲似Risotto但食落无咁creamy同更加粒粒分明🙆🏼‍♀️个汁有啲似鳗鱼汁再捞埋温泉蛋食口感都唔错~但温泉蛋略为熟得济🤔.◽️慢烤脆香五花腩肉配苹果芥末酱 $288😋👍🏻:👅👅👅.9/5分个皮系真系脆卜卜🙆🏼‍♀️抵赞😆有烤过同埋有香草就咁食猪味已经好浓
年年都会同frd一齐庆祝生日~
因为大家都一样系天蝎宝宝🥰
本身谂住去食pizza点知两间都无位🥺
仓猝之下就拣咗呢间!
去到既时候发现好耐之前有食过hahaa
一入门口就会见到
有黑板写佐今日既special menu~
大家简果阵可以留意下😚

◽️慢烤脆香五花腩肉配苹果芥末酱 $288
😋👍🏻:👅👅👅.9/5分
慢烤脆香五花腩肉配苹果芥末酱

个皮系真系脆卜卜🙆🏼‍♀️抵赞😆
有烤过同埋有香草就咁食猪味已经好浓~
有啲似食紧烧肉😂
个酱几清新 真系食到阵阵苹果味
同埋个薯蓉沙沙地几好食😚
◽️香草柠檬焗法国春鸡
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分
香草柠檬焗法国春鸡

一上碟闻落都好香~
食落嫩口且带点香草味
◽️BBQ手撕猪pizza 🍕
😋👍🏻:👅👅.8/5分
BBQ手撕猪pizza

普通BBQ味咁无乜太特别
如果系厚批应该会食得爽啲
◽️玫瑰latte $38
玫瑰latte

饮落有啲普通,无乜玫瑰味☹
▫️特饮 $52
阿梅🍸:饮第一啖已经饮到梅味几香~同落佐好多青苹果碎🙈梅中带点果味几特别同有啲开胃~
荔枝清新🍹:加佐梳打水同薄荷叶入去所以饮落好清新🌿有两粒荔枝坐阵但味道唔重🤔
暖男:最特别地方系落佐八角落去🤔但味道唔重~frd一致认为好似热柠宾😂😂😂

总结,食物选择算几多但质素有啲偏普通😕感觉主菜反而好食啲🙈而且性价比都相对地偏高~同上菜速度有啲慢😕
慢烤脆香五花腩肉配苹果芥末酱
香草柠檬焗法国春鸡