上個星期五成班同事放工諗住黎個happy friday night,有同事無意中搵左呢間野就一齊去試下。之前都唔知銅鑼灣有棟咁既野,同事話係新開,就咁就上左頂樓既呢間串燒。好彩我地早黎岩岩有最後一張枱咋,下次都係要book位,間野勁full@@事不宜遲,一黎係勁勁勁勁大隻生蠔,仲要好juicy..佢唔係好金屬個d味,係好清甜架~~ 但係我掛住ig story打卡原來相機冇影到相>< 但係真係超好食,平時食觀塘工廈個D諗住cp值都高啦。。。點知比同事話我未食過靚蠔姐-.- 之後再黎就係牛油果toro沙律,鐘意牛油果既朋友真係一定要叫,個牛油果好creamy,估唔到同toro個味咁夾,好高質呀😍,好快比同事搶晒..... 好啦主角出場,串燒!!!!一開始waiter放左一盆盆菜係到,我不嬲唔鐘意食生既菜,但之後同事話好好食我就食左一塊。隻菜個味好特別,問個waiter先知原來係日本黎,佢大部份既食材都係由日本運黎架,好有誠意:)串燒食左好多款呀,比較推介有燒銀杏,燒牛舌(佢唔係全熟,厚切同好juicy),燒雞肉。全晚係個燒和牛有小小失望因為有d overcook,不過整體d
牛油果toro沙律

,不過整體d串燒都好好味,我地encore完再encore 🙈🙈
燒牛舌

之後試左炸雞,呢個係我全晚覺得最好食既野!!! 佢個皮一D都唔厚,雞味又濃(日本雞係好味D)我同事形容係佢食過好食既炸雞<3. 我好小食炸野比較唔到,但真係全晚最好食!!!👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
炸雞

最後甜品黎啦,係柚子同桃味既雪糕。佢係用番個個生果裝住d雪糕好搞笑haha... 其實我覺得佢係雪糕同雪杷既中間,因為係極度滑,佢唔似加好多糖個d,因為柚子係真係keep番隻酸味,岩晒我呢d鐘意酸既人。估唔到串燒店既甜品都咁出色😻😻😻
桃味雪糕
柚子雪糕

side track一下,一班同事gathering小不免會飲酒架啦,個到有個好似店長既人 (唔知係唔係),竟然可以講晒sake既故事呀,點飲最好呀,邊隻sake濃d邊隻易入口d..好有心機耐性咁解釋比我地聽,揀左支好岩我地飲既sake比我地,叫伯樂星,唔太勁又有米酒味,正正正。呢間下次一定會再去!p.s. 餐廳有outdoor,岩晒人小小傾心事吹風或者食煙既朋友🤤😋😋
自家製烏冬
燒和牛