2021-11-03 952 浏览
长文慎入,不过好野就讲多两句啦😆✨首先我系一个花痴,所以超钟意充满花花既环境🥰我最钟意系佢地既茶具,觉得自己好似hightea紧,颜色又靓🙈🙈感觉系用西式既茶杯饮紧中式既茶,连茶叶佢地系选用老字号英记茶庄👍🏻🌷西班牙红虾水晶饺 $58/1一笼入面系有一虾一饺🤣🤣虾饺外层颜色特别,外皮用上红菜头汁去整,绝对唔会用人造色素👍🏻入面全部都系爽口弹牙既虾肉😋大大只红虾,配埋煮左好多个钟由红虾头煮成既汁,加入白兰地,车厘茄等等调味….成个虾味Up Up Up⬆️ 🌷青森苹果叉烧酥 $46/2我咁钟意打卡系一定会叫呢个🤣🤣餐厅自创加入青森苹果做叉烧酥馅料,外层再用菠菜汁做成绿色酥皮,外型似足一个青苹果🍏非常之吸睛🥰🌷鲍鱼酥 $68/1鲍鱼唔止炆得好入味,size仲比我喺五星级酒店饮茶食既大粒👍🏻底层菇粒好爽口,食得出唔系预先一早整定,因为酥皮保持干身极度松化,有埋金箔好有贵气😉🌷牛肝菌M7和牛粒 $288一口咬落和牛粒超香既油花渗出,果然真材实料用M7😋😋牛肝菌炒得好香,好有镬气👍🏻👍🏻个汁好味到我地连个脆脆鸟巢都食晒🙊🙊🌷拔丝咕噜肉 $158呢个拔丝咕噜肉又真系几拔丝🤣🤣就算冻左都仲拔到粗丝🙈不过
长文慎入,不过好野就讲多两句啦😆

🌷西班牙红虾水晶饺 $58/1

鲍鱼酥

🌷牛肝菌M7和牛粒 $288
牛肝菌M7和牛粒

🌷拔丝咕噜肉 $158
呢个拔丝咕噜肉又真系几拔丝🤣🤣就算冻左都仲拔到粗丝🙈不过放心,食落唔会太甜👍🏻虽然冇讲明系用咩猪肉,但系识得出都系靓野,有口感之余又唔会韧,正😋
拔丝咕噜肉

🌷黄金大虾 $218
呢个黄金大虾,除咗有咸蛋黄味,仲有好重既鲜虾膏味,食落特别滋味😋虾头炸到好松脆,亦都清得好干净,连唔知炸虾头可以食既朋友食完都赞不绝口🙊
黄金大虾

🌷拉丝雪燕流沙煎堆 $78/2
虽然已经食到好饱,不过总系要有个甜品先系完美😈我地试咗餐厅Signature 甜品之一既拉丝雪燕流沙煎堆,外层铺满拉丝雪燕,含丰富植物胶原🤗入面系热辣辣既流沙馅,好流心好香,成餐饭食得好满足🥰🥰
拉丝雪燕流沙煎堆

💕好欣赏佢地所有野都系热辣辣上枱,热度对于中菜来讲真系好重要🤣🤣而靓靓既摆盘亦都好加分👍🏻

另外要赞赞餐厅所有职员都好helpful👍🏻特别要赞下Kenji,就算佢地好忙都好,都乐意向每枱客人介绍菜式同埋特点🥰味道、卖相、服务、环境都咁好,所以平日7点左右已经全场爆满🙈
2021-11-02
西班牙红虾水晶饺