2017-07-16 434 浏览
落雨湿湿最好去 cafe hea 吓。男友揾到间楼上铺 cafe,专食绿茶味嘅嘢。上到去都几雅致,有好多中国茶舍的摆设、中式家私,架上面又放左好多中式茶饼,但系放住西式音,又有少少西式摆设同水吧,中西合璧的感觉好强烈Menu 九成都系绿茶味的嘢,最啱绿茶控的港女!我要左杯 Green Tea Ying Yang (绿茶+咖啡+炼奶),少甜,但系嚟到都系太甜,佢地都肯整过杯走甜比我,因为有炼奶的关系,都系会甜甜地。Green Tea Latte,绿茶味好浓郁,奶味好香滑,但都系偏甜。Matcha Tea Cake,系戚风蛋糕,个样好靓,反而个蛋糕本身冇咁甜,啱啱好,想甜D就食多D上面的 cream地方舒服,又有懒洋洋的猫仔🐈陪住你,轻轻松松又过左个 weekend 的下午。