2019-09-18
呢間餐廳已經成為咗我喺中環區嘅最愛茶餐廳之選。 今日係我今個星期食緊第三次, 但係前兩日都唔記得咗寫食評。每次嚟都係嗌佢嘅常餐丁, 麻辣雞米線。因為我好鍾意食辣, 第一次食嘅時候就覺得唔夠辣, 之後我每次都會同落單嘅人講話要辣d辣d辣d。其實佢哋個米線就冇話大中小辣嘅,而非常抵錫嘅係佢哋嘅落單系統係真係可以撳幾次辣啲。 而最最最抵錫嘅係無論同佢哋講要辣d, 米爽啲定係凍奶茶少甜, 廚房真係會做到畀你, 唔係其他嗰啲落完單就算。( 食咗啲雞先記得影相, 分量本身有好多㗎)湯底雖然唔係好辣但係麻辣香味十足! 而且唔係好多辣油, 雖然味道香濃但係唔會覺得好油膩。雞肉分量勁多! 同米線嘅份量有1:3。 雞肉鮮甜爽口。佢哋個多士係酥皮既, 新鮮出爐熱辣辣勁香脆!如果唔特別轉嘅話佢哋主要跟餐係炒蛋, 炒蛋有啲蔥,炒得香滑, 但係我覺得好濟, 成個餐會食唔曬, 所以我會轉煎蛋。 而家煎蛋係好正嘅流心蛋黃。 唔會好似其他餐廳咁一係就煎到全熟,一係就連蛋白都未熟。唯一唔好嘅地方係佢餐廳分開兩層下面嗰層 嘅冷氣真係好唔夠, 飲開熱飲嘅我夏天嚟到都要叫返杯凍飲。
每次嚟都係嗌佢嘅常餐丁, 麻辣雞米線。
麻辣雞米線
雞肉分量勁多! 同米線嘅份量有1:3。 雞肉鮮甜爽口。
佢哋個多士係酥皮既, 新鮮出爐熱辣辣勁香脆!