2017-12-11 80 浏览
今日先施大減價陪完朋友Shopping 餓鬼咁沖左入哩間「鳴越」雖則話沖入去,但其實入去前都望一望餐牌先,中環地區價錢可以去到好貴就係比哩塊下午茶餐牌吸引左,通常Tea set 都比較划算呀~價錢約四十至五十不等,小食even 連粉麵飯都有得揀,配埋飲品添中環泥講哩個價真係特飲要加六蚊~朋友要左美白薏米水(右)我就要左珍多冰都幾大杯六蚊加得值特別係哩杯青檸薏米水,薏米好多,目測有成接近半杯野食方面叫左2個tea set - 生牛Pho 多洋蔥河ge 份量好多呀,一d 都唔似下午茶牛肉味係偏牛味濃而少肥肉, Like!仲叫左個豬扒撈檬豬扒份量唔少,檬就好多tea set 有得加配小食~越式香茅雞翼岩岩整起,非常香口同熱辣辣炸蝦餅唔係平日食泰國菜哥款炸蝦餅,而係感覺炸感少D ge 炸魚蛋炸法雖然冇咁香口但感覺冇咁熱氣~連埋上面d 炸蒜同蔥花一齊食,唔洗點onside 的酸辣醬都ok 仲加多左個牛肉紙米卷最欣賞越菜ge 紙米卷可以整到個皮咁薄~側面睇真係紙咁薄包住d 粉、牛肉、少少香料、菜夠哂清新望一望menu, lee 間越菜連濱海都有得食呢!濱海係好越式ge 野食泥但就唔係間間越菜都有!
今日先施大減價

陪完朋友Shopping 餓鬼咁沖左入哩間「鳴越」

中環泥講哩個價真係

特飲要加六蚊~
朋友要左美白薏米水(右)
我就要左珍多冰

都幾大杯六蚊加得值

特別係哩杯青檸薏米水,薏米好多,目測有成接近半杯

野食方面叫左2個tea set - 生牛Pho 多洋蔥

河ge 份量好多呀,一d 都唔似下午茶

牛肉味係偏牛味濃而少肥肉, Like!

仲叫左個豬扒撈檬
豬扒份量唔少,檬就好多

tea set 有得加配小食~

越式香茅雞翼岩岩整起,非常香口同熱辣辣

炸蝦餅
雖然冇咁香口但感覺冇咁熱氣~

仲加多左個牛肉紙米卷

最欣賞越菜ge 紙米卷可以整到個皮咁薄~

側面睇真係紙咁薄
包住d 粉、牛肉、少少香料、菜
夠哂清新

望一望menu, lee 間越菜連濱海都有得食呢!
濱海係好越式ge 野食泥
但就唔係間間越菜都有!
可能同佢要落手食有關

下次可以再試呀~

下午茶