2019-07-30 657 浏览
两年前因为西史Field trip认识Fringe Club,一路都好欣赏呢度嗰种好唔commercial嘅保育活化,有啲画展、Jazz band睇下听下。唔似依家大馆、PMQ嗰啲大搞,但其实感觉太景点feel。好讲返今次食野嘅体验。今次同朋友嚟开中环,经过就试下喺呢度食lunch。入左嚟嘅感觉好有嗰种饭堂feel,格局简简单单,人就一半外国人一半香港人。两餸三餸饭,唔包野饮,大约70蚊,加埋野饮约90蚊,其实睇落有啲贵,始终学生,但喺中环又正常嘅。食落就好有住家饭feel,食物质素都高,尤其个青咖哩。咖啡唔系好浓嗰种,但啱我口味,而且拉花都睇得出用心制作,值得一试。但个人觉得重点系食个气氛!依家返下暑期工就知lunch break系几重要,起码要俾自己换个环境,有个轻松啲嘅气氛。呢度系好满足到呢个要求嘅,员工同食客都有啲交流,食客大部份都系轻松饮下野,食啲野,闲谈下咁,唔会话好噪,灯光亦唔会话太光太暗,食完hea阵都ok。我自己就坐耐咗啲,饮下野,睇下书,系正嘅。我会话预期spend时间喺Starbucks,又越嚟越多人,不如搵下呢类餐厅,叫个brownie同咖啡。我谂下次经开都会再

我谂下次经开都会再嚟,都想试下啲甜品,同埋最锺意呢度可以坐耐啲同朋友倾下计。上次无咩影相,今次影返几张先。
2019-07-30