2018-08-07 1172 浏览
如果你喺中环返工既话,你绝对明白午饭时间人多得有几恐怖。除非去食200蚊以上既餐厅,否则12点去食你就要抢位,1点去食你就要排队,又要被摄位,乱搭枱,间食肆仲赶过你,返紧工都无咁赶咁有压力。。。呢间cafe 格局跟星巴巴差不多,但枱与枱之间较宽敞,无咁迫人既感觉,虽然位处地牢,人较多时都不算嘈吵,可能因为我食得较早,点好餐后,攞埋杯咖啡都仲大把位拣。由于自助,唔会有人指点你摄位乱搭枱。今日点既午餐系 a la carte 吉列鱼柳汉堡配炸薯条 + Flat White 斋睇样我以为唔够食,但如来好满足虽说系炸,但绝不油腻,又有点蔬菜,感觉跟茶记黎个炒野或烧味饭黎得清新食到饱上足网坐到够先走,轻轻松松无人赶,呢啲先系返工午饭时既重点。呢度已经喺我返工既饭堂之一

斋睇样我以为唔够食,但如来好满足

呢度已经喺我返工既饭堂之一
2018-07-08