2024-02-12 274 浏览
好少写食评,但系我实在感慨呢间喺大澳叫做几出名下嘅食店嘅食物水平。叫咗以下嘅𩠌:1)紫葵生炒骨 - 普通生炒骨,有啲似返炸,但系够热,虽然唔Juicy但系尚算可以接受2) 烧乳鸽 - 阿姐极力推荐,但系上到嚟我只能用两个字形容就系-僵尸🤪虽然新年流流忍唔住都系叫阿姐退咗佢。一言难尽自己睇相。3)蒜蓉粉丝蒸胜瓜 - 冇任何味道,包括冇蒜香味,要叫阿姐比豉油我哋。但系我最唔明嘅系点解胜瓜基本上剩系得啲皮4)香脆墨鱼饼 - 我觉得喺出边街边食嘅墨鱼丸比较好味。同埋佢唔系好热。5)佢哋嘅招牌龙仔蒸饭 - 我觉得似系喺荷叶上边毕啲煮好左嘅白饭同埋虾干鱼仔虾膏上去啰…叫咗五个𩠌推咗一个,六百几蚊埋单,仲要系咁嘅水准,边个会返转头?