2019-05-20 87 浏览
每次去mega box都系去个几间,想揾啲新野,见到pizza隔离原来有间熊小馆,呢个位置比较难见到,但大大只熊好易认到。入到去见到好多一家大细,呢度枱同枱之间好阔落,好适合有小朋友既家庭,仲有个玩具图书阁。我地叫左一个二人餐,点左个洋葱圈,猪条骨同芝士蜜桃去骨鸡腿焗饭,餐饮呢就叫咗柠檬草气泡茶,同埋红豆爆谷,个柠檬草气泡茶好特别,因为唔系好多地方有香矛做特饮,仲加左7喜,好新鲜既配搭。呢个二人餐仲包左餐汤同面包条,个汤有好多疏菜,非常足料,仲配埋个蒜蓉包。个洋葱圈好有睇头,个个都拳头咁大只,外脆内香。食左几块都开始饱饱地,猪仔骨黎啦,好大份,仲配埋薯条同沙律,男友帮手切开,好冧好易切,而且轻易就骨肉分离,唔会食到好狼狈咁,配埋个蜜汁同烧汁,好好味。最后个焗饭后到我地都有啲饱,不过见到厚厚芝士同蜜桃呢个配搭,又继续食,都食左大半。最后上埋甜品木糠布甸同埋加18转既心太软,真系大满足,个心太软超正,一切开就系咁流朱古力浆,工作苦闷个阵最想就系食心太软啦。

柠檬草气泡茶

个洋葱圈好有睇头,个个都拳头咁大只,外脆内香。

洋葱圈

蜜味BBQ烧猪仔骨