餐厅: 豚王 (威靈頓街)
资讯:

2016-03-14 1058 浏览
又到星期六出街食饭嘅日子,3年前食过旧舖间店最后食个次麻麻地因为我叫左个豚角煮即系一旧旧豚肉炇食落好鞋同好韧所以几年都无再去今日故意再试一试⋯⋯ 今次我已经问定职员腩肉和肩肉分别,回覆系腩肉肥d和淋d,所以我就做出左又一次嘅错误决定叫左腩肉 ,脂肪分布比例占2/3十分之漏,幸好还有少少木耳食下加左埋只充满蛋汁嘅溏心蛋,面质我选普通都已经好爽口,但个汤底咸左少少 另一碗就系剔左厨师推介即系除左个汤底所有野都系厨师帮你选,所以朋友就食到好滑脂肪分布系1/10嘅肩肉,但呢个汤底唔讲得笑,真系好辣食到咳呢个系用上柚子柠檬酱油捞埋一齐食,酸酸咸咸加埋烧过嘅义烧真系好香口惹味,下次会再去试个肩肉的
黑王
赤王